top of page

Goede doelen in 2023

Elk festival staat in teken van goede doelen. Er zijn dus 6 goede doelen, eentje per festival.

We zetten ons het liefst in voor kinderen, zij zijn onze toekomst en er zijn heel wat minderbedeelde kinderen in Azië die een meer kansen in het leven verdienen.

Goede doel: Afbeelding

Hasselt | Ashinaga Japan

ASHINAGA is een non-profit organisatie in Japan. Sinds haar oprichting in 1969 zijn meer dan 60.000 weeskinderen afgestudeerd aan scholen met ASHINAGA-beurssteun. De naam "ASHINAGA" is een Japanse vertaling van de titel van de Amerikaanse roman "Daddy Long Legs". Zij hopen dat hun wezen een opleiding krijgen die gelijk is aan die van gewone kinderen.
 

De steun is gebaseerd op de vriendelijke, menselijke en liefdevolle geest van de samenleving in brede zin, maar vooral om onderwijs en mentale zorg aan te bieden aan weeskinderen.
 

Samenleving die zij nastreven:

  • Een samenleving waarin alle weeskinderen gelijke kansen hebben op onderwijs

  • Een samenleving waarin mentale zorg wordt verleend aan alle weeskinderen

  • Een samenleving van weeskinderen waarin zij samenleven en elkaar steunen

Goede doel: Afbeelding
Goede doel: Afbeelding

Antwerpen | Bahay Ni Nanay

Bahay Ni Nanay Maddalena Starace is een non-profitorganisatie die in 2002 is opgericht en wordt geleid door de meelevende Dienaressen van Maria. Ze zorgen voor holistische ontwikkeling van de minder bedeelde kinderen van het vicariaat Palawan in de Filipijnen.


Zorg bieden voor de minder bedeelde kinderen in de residentiële zorg is een van haar missies. Ze werken aan de volgende doelen:


1. Het verzorgen en bieden van goede begeleiding aan vrijwillig overgeleverde, verlaten en verwaarloosde kinderen.
2. De kinderen morele en spirituele waarden bijbrengen in hun vroege levensfase.
3. De kinderen voorzien in hun lichamelijke en geestelijke behoeften.
4. De rol van het agentschap om de adoptiedocumenten van achtergelaten/overgegeven kinderen te vergemakkelijken in samenwerking met het Department of Social Welfare Development (DSWD) en de National Authority of Child Care (NACC).

Bahay-ni-nanay-amazing-asia-festival.jpeg
Goede doel: Afbeelding
Goede doel: Afbeelding
received_452044933338612.jpeg

Leuven | Bamboo School

De Bamboo School is een toevluchtsoord voor weeskinderen, kinderen die in de steek zijn gelaten of met medische problemen kampen. De kinderen worden hier opgeleid zodat ze een nieuw doel in hun leven kunnen vinden en zodat ze terecht komen in de maatschappij. Bamboo School Thailand is gelegen in het afgelegen dorp Bong-Ti, in Kanchanaburi, een provincie ten westen van Bangkok op de grens van Myanmar en Thailand. De school is gebouwd in 2000 en heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld. Begonnen met alleen een slaapzaal, keuken, klaslokaal en bibliotheek, is het project nu ook de thuisbasis van een medisch centrum met mobiele klinieken en een ambulancedienst voor het Sai Yok-ziekenhuis. In totaal verblijven in Bamboo School Thailand nu 27 meisjes en 23 jongens. Zonder dit project zouden deze kinderen dakloos zijn zonder familie voor ondersteuning en geen toegang tot onderwijs. Het centrum wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Goede doel: Afbeelding
bottom of page